Aznap vacsorára a feleség sült tököt készített, ami különösen jól sikerült: a férj több darabot is jóízűen megevett belőle, míg az asszony megelégedett egy kisebb darabbal, mivel egyébként nem volt oda a sült tökért, most is csak a férje kedvéért sütötte.

Pár órahossza múlva, az éjszaka közepén arra ébredtek, hogy mindketten rosszul vannak: a férj inkább, a felesége kevésbé.

A férj már annyira odavolt, hogy a feleségének mentőt kellett hívnia hozzá. A mentő bevitte a férfit a kórházba, ahol ételmérgezést állapítottak meg: mint utólag kiderült, a feleség által sütött tökök közé valahogy egy elfajzott, külsőre nagyjából sütőtöknek kinéző dísztök is került, amely azonban étkezésre nem alkalmas, mivel mérgező. Mivel a férj több darabot is megevett belőle, így rajta jobban látszottak a mérgezés nyomai - annyira, hogy a gondos kórházi kezelés ellenére pár nap múlva elhunyt. A mérgezés miatt hivatalból kirendelt nyomozó megállapította, hogy valószínűleg véletlenül a piacon a tökárus a megvásárolt sütőtökök közé az általa szintén árult, hasonlóan kinéző dísztökök közül is pakolt egyet merő figyelmetlenségből, legalábbis ez a verzió a legvalószínűbb.

Azt persze senki nem sejtette,hogy az elhunyt férfi felesége nem véletlenül sütötte meg azt a dísztököt, és nem véletlenül annak darabjait etette meg a néhai férjével: úgy gondolta, ez a legegyszerűbb megoldás, hogy a lehető leghamarabb megkapja a férfi életbiztosítását. S nem tévedett...