A pékinas szeretett volna egy kevés sült kolbászt vásárolni a szomszéd hentesüzletben, de a hentes nemrég duplájára emelte a sült kolbász árát. A pékinas azonban nem ijedt meg! Fizetésemelést – mit fizetésemelést, fizetésduplázást! - kért főnökétől, a péktől, aki nem nagyon akart volna több pénzt adni neki, de a pékinas sztrájkot helyezett kilátásba, úgyhogy a pék mégiscsak megemelte – sőt, megduplázta! - a fizetését, ugyanakkor – hogy ne legyen ráfizetéses az üzlete – duplájára emelte a péksütemények, pl. a zsemle árát.

A henteslegény szeretett volna egy kevés zsemlét vásárolni a szomszéd pékségben, de a pék nemrég duplájára emelte a zsemle árát. A henteslegény azonban nem ijedt meg! Fizetésemelést – mit fizetésemelést, fizetésduplázást! - kért főnökétől, a hentestől, aki nem nagyon akart volna több pénzt adni neki, de a henteslegény sztrájkot helyezett kilátásba, úgyhogy a hentes mégiscsak megemelte – sőt, megduplázta! - a fizetését, ugyanakkor – hogy ne legyen ráfizetéses az üzlete – duplájára emelte a húsáruk, pl. a sült kolbász árát.

A pékinas szeretett volna egy kevés sült kolbászt vásárolni a szomszéd hentesüzletben, de a hentes nemrég duplájára emelte a sült kolbász árát. A pékinas azonban nem ijedt meg! Fizetésemelést – mit fizetésemelést, fizetésduplázást! - kért főnökétől, a péktől...