- Részvétem, asszonyom! - mondta befejezésül a rendőr a frissen megözvegyült asszonynak, majd intett a hullaszállítóknak: vihetik a férfi holttestét, nincs szükség további vizsgálatra.

Az eset világos volt, mint a nap: a férj az esti fürdés után - amikor kilépett a kádból -, elcsúszott, beverte a fejét a kád sarkába és szinte azonnal meghalt. Sokszor előfordul ilyen eset, bár néha nem halállal, hanem "csak" combnyaktöréssel végződik. Ez a mostani eset azonban végzetes volt.

A rendőr még felírt pár adatot a kapitányságon később megírandó jelentéséhez, majd elköszönt a csendesen sírdogáló asszonytól és elhagyta a házat.

A nő könnyezett még egy kicsit, majd felsóhajtott: - "Végre, egyedül!". Letörölte a könnyeit és lassan megnyugodott: már azt hitte, hogy soha nem lesz vége, de csak kibírta: hosszú hónapokon át, amikor végzett az esti fürdéssel, mielőtt kijött volna a fürdőszobából, hogy utána a férje is megfürödhessen, mindig vékonyan átkente tusfürdővel a kád szélét és a kád mellett a követ, hátha... és most érett be a munkájának gyümölcse.

Percek múlva már teljesen megnyugodva lapozgatta az életbiztosító által pár évvel ezelőtt adott okmányokat: azt számolgatta, hogy vajon mennyi pénzt kaphat a férje halála révén...