Ahogy a nő félálomban, a tévé előtt ülve nézte a lottósorsolást, az egyik szám kihúzásakor hirtelen éberré vált: mintha ő is ugyanezt a számot játszotta volna meg pár nappal korábban. Aztán a következő szám kihúzásakor is – bármilyen hihetetlen – teljesen felébredt: az a szám is stimmelt. A nő felugrott a fotelből és az ágyon alvó férje mellett elsietve előkereste a szekrényből a szelvényt, miközben fél szemmel a tévé képernyőjét és a többi szám kihúzását leste.

Az asszony remegve tartotta a szeme előtt a kis papírlapot, s összevetette a rajta lévő számokat a tévéműsor végén újra felsorolt nyertes számokkal. Mind egyezett. A nő ekkor az alvó férjére nézett, és szó nélkül, csendben pakolni kezdett: a nyertes lottószelvényt, a kosztpénzt, az ékszereit, egy váltás ruhát, a telefonját és a laptopját berakta egy kisebb bőröndbe és a konyhából halkan felhívta az egyik helyi taxitársaságot, és kért egy kocsit a házuk elé, lehetőleg azonnalra. A férjének írt pár sort egy papírlapra, amit letett a közös ágyuk mellett lévő éjjeliszekrényre és gyors, halk léptekkel elhagyta a házat.

Másnap reggel a férj álmosan, későn ébredt: tulajdonképpen a csendre ébredt fel: nem szólt a porszívó, nem üvöltött a rádió. Ahogy felült az ágyon, rögtön észrevette az éjjeliszekrényen a papírlapot, amit még a felesége hagyott ott. A papíron csak annyi szerepelt a nő kézírásával: „Elhagylak, mert nem bírok már veled élni!”.

A férfi hitetlenkedve felkelt, de amikor a szobában kicsit körbenézve látta, hogy valóban hiányoznak a felesége legszükségesebb cuccai, akkor már tényleg elhitte, hogy egyszer s mindenkorra elhagyták. A férfi belegondolt, hogy ennyi idősen ő már nehezen találna párt magának, egyedül pedig nem tudna élni, mert főzni nem tud, a mosógép kezeléséhez sem ért és a takarítás is gondot okozna neki. Hirtelen eszébe jutott a jónak tűnő megoldás: a kamrából kihozott egy erős spárgát, és a szobában lévő díszes csillárra felakasztotta magát – azonnal meghalt.

Ugyanekkor – pár kilométerrel odébb – az elhunyt férfi felesége éppen a hatalmas nyereménye átvételét intézte, illetve vett egy repülőjegyet Párizsba…