- Nem tudom, hogy jó ötlet-e a Mauzóleumot robotokkal felépíttetni?

- Olcsóbban jön ki, mintha mi csinálnák.

- Az igaz, de akkor is. Ezek a robotok még nem állnak olyan fejlettségi szinten, hogy a szükséges pontossággal dolgozzanak.

- Ne aggódj, a kivitelezési terveket mi készítettük, ők csak a végrehajtók. Nem lesz semmi baj. Szerintem a Mauzóleum sokáig fent fog maradni, még ha ezek a kezdetleges robotok készítik is. Különben is, első a költséghatékonyság!

- Jól van, értem én. Mondjuk, az biztató, hogy a jövő robotjaiba fejlettebb tanulási funkciót terveznek beépíteni. Így „fejleszthetik” önmagukat, s talán idővel még precízebb és olcsóbb munkára lesznek képesek…

- Sőt, talán nagyobb önállóság funkciót is kapnak. Gondold el: egy robot, amely majdnem önállóan dönt és dolgozik… Igaz, ez még a jövő zenéje.

- Mondjuk, azt baromságnak tartom, hogy önálló elnevezésük legyen. A robot az robot, akárhogy nevezzék is. Ugyanígy hülyeségnek tartom a készülő Mauzóleum átnevezését is.

- Nem értem, hogy mi bajod ezzel. Annyi lesz csak a különbség, hogy eddig azt mondtuk: „A robotok építik a Mauzóleumot.”, ezután pedig azt mondjuk, hogy „Az emberek építik a Piramist.”.