Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Reggel

- Reggel a kedvenc dalommal ébresztett a telefonom. Vidáman ébredtem, elégedetten nyújtózkodva felkeltem, kisétáltam a verandára, megsimogattam Buksit, aki ezután boldogan csaholva szaladt a kapu felé. Biztos a postás jön hozzánk…

- A nemrég telepített poloskák hangfelvétele alapján a célszemély már kora reggel idegen országbeli, sanzonnak álcázott indulóval spannolja fel magát vélhetően államellenes cselekedetre. A szintén nemrégiben telepített beltéri kamera felvétele alapján a célszemély egyfázisú tornagyakorlatot végez, bizonyára valamely test-test elleni küzdelemre való felkészülés céljából. Ezután a célszemély pár méterre elhagyja az objektumot, támadásra készíti fel tacskó típusú vérebét. Szerintem több bizonyíték nem is kell, ennyiből is látszik, hogy a célszemély idegen ország ügynöke és tevékenysége államunk ellen irányul - indulhatnak a kommandósok, hogy elfogják ezt a veszélyes embert!

 


Tovább 0

Petra

A gondok akkor kezdődtek, amikor Petra egyik barátnője – miután valami semmiségen vérig sértődött – kitálalt a rendőrségnek, és elmondta nekik azt, amit pár éve ő hallott Petrától: azt, hogy Petra rendszeresen – és észrevétlenül - kábítószert és alkoholt kevert a válni készülő férje ételébe és italába, ami miatt a férfinek hallucinációi lettek, így – potenciális drogosként – pszichiátriai kezelésre utalták, és később (egy-egy újabb „belekeverés” révén) visszaesőként – tévesen – skizofrénnek nyilvánították és megkezdték ennek megfelelően a gyógykezelését kezdetben gyógyszerekkel, majd injekciókkal.

A rendőrség a barátnő vallomása alapján nyomozni kezdett, s bár az évek múltán már nehezebb volt a bizonyítás, a bíróság később úgy látta, hogy „tényleg lehet valami” Petra bűnösségében. Egy rövidebb, ráadásul felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, és egy kisebb összegű pénzbírságra, amit Petra magában mosolyogva lazán kifizetett, mert éppen nem sokkal korábban örökölt az egyik néhai nagynénjétől egy bizonyos összeget, ami nagyjából pont fedezte a bírságot. Azt gondolta, hogy ennyi kiadást megért, hogy tönkretette a (már azóta csak volt) férjét. Szóval, úgy tűnt, hogy megússza a dolgot ennyivel, de…

… a bírósági ítélethirdetést követő héten levelet kapott a Társadalombiztosítást képviselő egyik ügyvédi irodától: arról értesítették, hogy mivel bűnösnek bizonyult a volt férje „beteggé” tételében, ő felelős azért, hogy a férjét több éven keresztül – tévesen – drága gyógykezelésben részesítették. A levél tételesen felsorolta, hogy hány doboz gyógyszert és hány injekciót kapott nagyon magas TB-támogatással a „beteg”. Petra csak e levél olvastával szembesült azzal, hogy azok a gyógyszerek, amelyeket ő „fillérekért” váltott ki a férje számára a patikában, valójában darabonként félmillióba is kerülnének, ha a TB nem támogatná őket. S mivel utólag kiderült, hogy ezeket Petra miatt, jogtalanul váltották ki, ezért a TB – az ügyvédi irodán keresztül – beperli Petrát egy óriási összeget – több százmilliót – követelve tőle.

Petra elfehéredve kiejtette a kezéből a levelet: tudta, hogy ezt a dolgot már nem fogja megúszni. Elsötétedett előtte a világ, és ájultan zuhant a szoba padlójára...

 


Tovább 0

A Felelős

A Felelős megtörten, kétségbeesett arccal állt a bíróság előtt, ahol a fejére olvasták a hanyagság miatt bekövetkezett üzemi balesetet. A Felelős arca őszintén szomorú volt, látszott, hogy tényleg sajnálja a történteket. Igazi megbánást mutatott, és ez egy kicsit hatott a bíróságra: csak felfüggesztettet kapott, illetve egy nagyobb pénzbüntetést, amit a munkaadó nagyvonalúan átvállalt.

A tárgyalás után a Felelőst a felettese szolgálati kocsiba ültette, és közösen elszáguldottak egy másik városban lévő bíróságra, ahol az adott cégnél felmerült munkahelyi sikkasztást tárgyalták. Útban a (másik) bíróságra a Felelős nagyjából átolvasta a periratot, hogy ha majd véletlenül rákérdeznek, akkor tudja: jelen esetben miért is felel. Mire célhoz értek, a Felelős – korábbi munkakör-elnevezése szerint a Bűnbak – már tisztában volt azzal, hogy most éppen mi miatt ő a Felelős…

 


Tovább 0

Beszélgetések

- Jöjjön csak aranyos, tessék csak válogatni ebből a szép szilvából! Olyan fáradtnak tűnik a néni, biztos messziről tetszett idegyalogolni. Nem? Csak a szomszéd utcából? Csak nem az a zöld kapus ház a magáé az utca végén? Nem? Hanem az a barna kapus ház az innenső sarkon? Aztán miért nem a férjét küldte bevásárolni – vagy inkább a gyerekét? A férje már évekkel ezelőtt meghalt? Ó, részvétem! Gyerekük pedig nincs? Ó, de kár! Szóval, egyedül él? De ugye, legalább egy kutyát tart? Az sincs? Hát, nagyon magányos lehet a néni! Én szívesen meglátogatnám, de én szinte mindig itt vagyok a piacon! … Mást nem tetszik kérni? Hatszáz forint lesz! Csak húszezrese van? Nem baj, megoldjuk! Most volt nyugdíj, értem én! De hát miért nem kisebb címletet vett fel az automatából? Ja, hogy nincs bankszámlája? Igaza van, én is otthon tartom a pénzt! Az a legbiztosabb! No, viszlát, jövő szombaton friss áruval fogom várni!

Két héttel később:

- Kezit csókolom aranyos, régen láttam! A múlt hétvégén is kijött, csak nem talált itt engem? Á, csak valami közbejött nekem, azért nem voltam itt. Mit? Hogy szombaton, amíg kijött a piacra, betörtek magához és elvitték a nyugdíját? Ha itt lettem volna, biztos nem történik ilyen!


Tovább 0

Csavarok

- Na, készen vagy már?

- Még nem.

- Ennyi ideig tart pár csavart meghúzni? Ha ezt tudom, akkor megcsinálom magam – vagy megkérem az öcsköst.

- Ne csináld a fesztivált. Mindjárt jó lesz.

- Ti, férfiak, mind ezt mondjátok!  Aztán meg…

- Jó, jó, ne részletezd. Csak egy kicsit elzsibbadt a jobb kezem, azért tart ennyi ideig. De már készen is vagyok.

- Végre, valahára!

- Nyisd ki, légy szíves, az ajtót. Nekem tele a kezem.

- Tessék parancsolni!

- Kösz. Amíg beérek, jelenthetsz a Központnak.

- Halló, Központ? A TS624-es számú űrséta véget ért!

 


Tovább 0
12
»