Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Álláskereső mondatok és jelentésük

- Iskolázott vagyok,… (- Kijártam a nyolc osztályt és félig a szakmunkásképzőt is,...)

- ...szellemi munkát végeztem,... (- ...Halloweenkor a szomszéd gyerekeket riogattam az apjuk kérésére egy lepedőbe burkolózva,...)

- ugyanakkor a fizikai munkában is gyakorlott vagyok. (- ...és egyszer láttam egy ilyen munkát végző mesterembert a tévében.)

- Szeretném megvalósítani önmagam, ... (- Egy ideje már nem dolgozom,...)

- ...ugyanakkor a társadalom hasznos tagja szeretnék lenni. (- ...és elfogyott a spórolt pénzem.)

- Érdekel a média,...(- Kevés munkával sok pénzt akarok keresni,...)

- ...de bármilyen munkát szívesen kitanulok: ... (- ...de per pillanat nem értek semmihez...)

- ...például szívesen lennék vezető. (...és nincs kedvem fizikai munkát végezni.)

- Munka közben soha nem iszom alkoholt,... (- Egyébként iszom, mint a kefekötő,...)

- ...és megbízható vagyok. (- ...és a börtönbüntetésemet már letöltöttem.)

 


Tovább 0

Fitneszmondatok és jelentésük

- Le akarok adni tíz kilót! (- Le akarok adni tíz kilót, de természetesen úgy, hogy ugyanannyit fogok zabálni, mint eddig - vagy még többet.)

- Lehet, hogy hülyeséget csináltam… (- Tizedjére is rendeltem a TV-shop-ból.)

- Ma megérkezett az új fitneszgépem! (- Ma megérkezett az új fitneszgépem, amit kb. két hétig fogok használni, utána beteszem a sarokba, hogy évekig porosodjon a másik három régi fitneszgép mellett.)

- Ma elbicikliztem a Dunáig és vissza! (- Ma 10 percet szobabicikliztem, percenként negyedóra szünetet tartva.)

- Edzésben vagyok! (- A fitneszgépen alszom.)

- Fogyasztóteát is iszom! (- Fogyasztóteát is iszom, de minden bögrényi teához megeszek két hamburgert, hogy legalább valami elnyomja azt a szörnyű ízét!)

- Egyelőre még nem sokat fogytam. (- Semennyit sem fogytam. Sőt!)

- Le akarok adni tizenöt kilót! (- Le akarok adni tizenöt kilót, mert már legalább harminc kilóval nehezebb vagyok a kelleténél.)

- Lehet, hogy megint hülyeséget csináltam… (- Huszadjára is rendeltem a TV-shop-ból.)

 


Tovább 0

A törülköző

- Hogy azt a …! - kezdett káromkodni a fürdőszobában a férfi, amikor csak kézmosás után vette észre, hogy a felesége megint nem készített törülközőt a mosdó mellé. A férfi dühösen, vizes kézzel indult ki a fürdőszobából, hogy a szobába menve – már sokadszor – jól beolvasson a feleségének, aki még egy törülközőt sem képes kikészíteni. Ahogy azonban a férj az ajtóban rácsapott a fürdőszobai lámpa kapcsolójára, hogy kifelé menet lekapcsolja a villanyt, a régi, rosszul szigetelt kapcsoló és a vizes kéz kombója megtette hatását: a férfit megrázta az áram, de annyira, hogy pár másodperc eszeveszett rázkódás és üvöltés után a férfi holtan esett össze a fürdőszoba ajtajában.

A feleség pedig egy perc múlva kijött a szobából, karján egy törülközővel, a férje testét kikerülve bement a fürdőszobába, kirakta a törülközőt, majd visszafelé jövet felvette az előszobai asztalról a mobilját, hogy a mentőket hívja, bár tudta, hogy a (néhai) férjén már ők sem segíthetnek. Amíg a kapcsolásra várt, emlékeztette magát arra, hogy a rendőrségen majd azt kell vallania: mindig volt tiszta, száraz törülköző a fürdőszobában, csak az a hanyag férje nem használta – különben ugrik a várva várt életbiztosítás...

 


Tovább 0

Visszaemlékezés

A születésemre már nem emlékszem, ahogy létezésem első rövid időszakára sem. Időnként felvillannak emlékképek abból az időből is, de lehet, hogy ez csak későbbi álmok maradéka, nem a valóság.

Arra például emlékszem, hogy egy ideig más, hozzám hasonló kicsikkel voltam együtt. Jó volt játszani velük, néhány idősebb vigyázó pillantásától kísérve.

Később tanulni kellett, sokat, hogy – mint mondták – megálljuk a helyünket az Életben. Nem lehetett megúszni a dolgot, hisz – mint tudjuk – van, aki élete végéig tanul, hogy boldoguljon, vagy hogy – ezekben a nehéz időkben - egyáltalán életben maradjon.

Időközben felnőttem. Igyekeztem nem keresni a bajt és békében élni a többiekkel, így el is kényelmesedtem, el is tunyultam.

Életem vége felé aztán annyira kényelmes lettem, hogy szinte alig mozogtam, csak ettem, ittam, aludtam – de leginkább ettem. Aztán egyszer csak eljött az elkerülhetetlen pillanat…

- Idenézz anyjuk, milyen szép nagy, kövér pontyot fogtam a halastóban!

 


Tovább 0

Reggel

- Reggel a kedvenc dalommal ébresztett a telefonom. Vidáman ébredtem, elégedetten nyújtózkodva felkeltem, kisétáltam a verandára, megsimogattam Buksit, aki ezután boldogan csaholva szaladt a kapu felé. Biztos a postás jön hozzánk…

- A nemrég telepített poloskák hangfelvétele alapján a célszemély már kora reggel idegen országbeli, sanzonnak álcázott indulóval spannolja fel magát vélhetően államellenes cselekedetre. A szintén nemrégiben telepített beltéri kamera felvétele alapján a célszemély egyfázisú tornagyakorlatot végez, bizonyára valamely test-test elleni küzdelemre való felkészülés céljából. Ezután a célszemély pár méterre elhagyja az objektumot, támadásra készíti fel tacskó típusú vérebét. Szerintem több bizonyíték nem is kell, ennyiből is látszik, hogy a célszemély idegen ország ügynöke és tevékenysége államunk ellen irányul - indulhatnak a kommandósok, hogy elfogják ezt a veszélyes embert!

 


Tovább 0