Kilakoltatás

Azonnal tegyenek le! Engedjenek el! Hogy száradna le a kezük! A saját házamból visznek el, pedig még a szüleim, nagyszüleim is itt laktak! És most elvisznek, mert nem tudom fizetni a részletet! Hát van maguknak jó szívük? Megmondom én: nincs! De jól jegyezzék meg: lehet, hogy ma engem, de lehet, hogy holnap Önöket lakoltatják ki! Szőrösszívű népség!

(Fotó: Bielik István, szöveg: Dávid Attila)


Tovább 0

Átkelés

Kitartás, katonák! Itt átkelünk, aztán megküzdünk az ellenséggel és pár héten belül hazatérhetünk a szeretteinkhez. Higgyétek el, minden rendben lesz! Csak még ez az egy csata az Isonzónál…

 


Tovább 0

A jelenés

- Az imént jelenést láttam: ahogy itt a dombon, a tábortűz fénye megvilágította a földbe szúrt kardomat, az egy keresztet vetített ki a völgyben lévő tábor fölé az esti felhőkre. Én mondom neked: intő jel ez, az égiek intenek, hogy kövessük a nyugati kultúrát, a kereszténységet.

- Én a helyedben kétszer is meggondolnám, mielőtt ilyen szavakat ejtek ki a számon, Vajk…

- Többször mondtam már neked, hogy a nevem ezentúl István. István, a király…

 

(Kép: Rakó Alex, szöveg: Dávid Attila)


Tovább 0

Vízioroszlán

Na, na! Mit akarsz itt, fiam? Mit? Úszni? És mi ez a válladon? Egy tetoválás? Egy oroszlán? Na húzz innen! Ez a bajnokság nem paradicsommadaraknak való! Héé! Ne ugorj bele a medencébe, nem engedtem meg! Upsz, már késő… Hoppá, nem is úszik olyan rosszul ez a fiú! Sőt! Nahát, még a végén csúcsot úszik! Ki hitte volna egy szétvarrott csávóról, hogy ő egy igazi vízioroszlán!

 


Tovább 0

Képzelt riport egy magyar kórházról

- Nem engedhetjük, hogy betegek tömege elárassza kórházunkat, ezért drótkerítéssel vettük körbe az épületet, és a kapun is csak az jöhet be, aki megfelelő papírral igazolja, hogy itt dolgozik. Még csak az kéne, hogy minden idevalósi vagy környékbeli, akinek nem megfelelő az egészsége, hozzánk jöjjön!

Nem tudom, egyesek mit képzelnek! Valaki kicsit rosszul érzi magát otthon, pl. rádőlt a ház, és máris hozzánk akar befeküdni! Lehet, hogy végleg itt akar majd maradni, ahelyett, hogy egy idő után továbbmenne! Ráadásul a sok bejövő beteg ellátása súlyos milliókba kerülne! Ugye nem akarja senki még jobban eladósítani szeretett kórházunkat?

Arról nem is szólva, hogy az esetleges fertőző beteg beszállingózók megfertőznék kórházunk dolgozóit! Ezt nem engedhetjük! Ez munkahely, nem pedig jóléti intézmény! Az állítólagos rászorulók, vagy ahogy egyesek nevezik: a „betegek” maradjanak kívül, menjenek haza, oda, ahonnan jöttek! Nálunk csak az egészséges, itteni dolgozóknak van hely! Aki beteg, az pedig kúrálja magát otthon, ne pedig itt!

 


Tovább 0