Az előző rész tartalmából:

Az öreg király áldását adta a szépséges királykisasszony és a legkisebb szegénylegény frigyére, így az ifjú pár összeházasodott és boldogan éltek…

A folytatás:

…amíg az öreg király meg nem halt. Mert ezután a semmiből felbukkant még húsz örökös (királykisasszonyok és királyfik vegyesen), akik kiperelték a főszereplő szépséges királykisasszonyt és egykori szegénylegény párját a királyi vagyonból. Hőseink ezután egy nagyobb vidéki házban, pár szolgálóval húzták meg magukat. Négyesikrük született, a hálapénz és a pelenka ára elvitte a maradék vagyont is, egyre nagyobb lett a nélkülözésük és egyre több a veszekedésük.

Az egykor szépséges királykisasszony – a nélkülözés ellenére - némileg meghízott és egyre nehezebben viselte, hogy párja faragatlanul viselkedik az ő közelében, az egykori szegénylegénynek pedig mostanában kezdett szemet szúrni felesége kioktató stílusa. Nem sokkal később elváltak, a királykisasszony egy külföldön meggazdagodott vállalkozóval vigasztalódott, a szegénylegény pedig összejött egy nálánál húsz évvel fiatalabb, tenyeres-talpas szolgálólánnyal.

Végül mindannyian boldogtalanul éltek, amíg meg nem haltak…